Het pand waarin het Asgard Hotel is gehuisvest is in 1936 gebouwd in de bouwstijl “Nieuwe Zakelijkheid”.

Het gebouw fungeerde van oorsprong als zusterhuis voor het Diaconessen ziekenhuis aan de Praediniussingel. De zusters hadden hun verblijf in één van de 28 kamers op de eerste en tweede etage. De kamertjes waren destijds beduidend kleiner dan de huidige hotelkamers. Per twee personen werd een kamertje gedeeld. De zusters werkten op de kraamafdeling van het Diaconessenhuis, beter bekend als ‘Huize Tavenier’.

Op de begane grond bevonden zich een korte periode modderbaden, voornamelijk voor de rijke herenboeren van het Groninger platteland. De modderbaden stonden op de plaats waar de huidige keuken, wasruimte, wc’s en kamer 0 zijn. Later werden deze ruimtes gebruikt voor kleine poliklinische ingrepen. De huidige “Groene Kamer” is ooit gebruikt als ruimte voor ‘licht-therapie’.

In de jaren zeventig is het ziekenhuis aan de Praediniussingel en de bijbehorende panden in handen gekomen van verzekeringsmaatschappij AGO. De voorloper van AEGON. Hierdoor verviel de functie van zusterhuis en werden de ruimtes ingericht als kantoor. In 1984 fuseerden AGO en ENNIA tot AEGON en bouwden een nieuw modern pand in Groningen. Het pand werd verkocht.

Daarna werd het enkele jaren gebruikt als studentenhuis voor vrouwen en weer later nam de Groninger Pinkstergemeente het pand in gebruik.

Asgard Reizen kocht het pand aan in 1997 en tot 2007 fungeerde een klein gedeelte als kantoorruimte voor de reisafdeling. De hele verbouw tot het huidige Asgard Hotel werd in eigen beheer gedaan; één van de redenen waarom de verbouwing ca. 7 jaar heeft geduurd.

Asgard Hotel opende zijn deuren in september 2007. In 2012 zijn de luxe kamers op de derde verdieping gerealiseerd.